Kari risotto se žampiony

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Rýži namočte do vody na 12 až 18 hodin, musí ve vodě popraskat, teprve pak je vhodná k jídlu.

2. Smíchejte sójovou omáčku, med, kmín a citronovou šťávu. Žampiony nakrájejte na plátky a ve směsi marinujte šest hodin nebo přes noc.

3. Nakrájejte nadrobno květák a žlutou kapii, smíchejte se změklou rýží a marinovanými žampiony.

4. Připravte kari omáčku: rozmixujte dužinu z avokáda, kari koření, med a jablečný ocet. Zamíchejte do risotta a servírujte.

Poznámka k receptu

Vytvořit slané a chutné vitariánské jídlo bývá oříšek. Kari risotto je hra textur a chutí. Rýže a květák je na skus, marinované žampiony jemné a pokrm podtrhuje pikantní kari omáčka.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...