Houbové rizoto

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vývar přivedeme k varu a necháme jej zvolna probublávat. Mezitím v kastrolu orestujeme na dvou třetinách rozpáleného oleje nakrájenou cibuli. Přidáme propranou rýži a za stálého míchání restujeme asi 2 minuty. Přilijeme víno a mícháme, dokud se voda neodvaří.

Rýži podlijeme naběračkou vývaru a vaříme, dokud se vývar nevstřebá. Tento postup opakujeme asi 15 - 20 minut, dokud není rýže měkká.

Houby nakrájíme na kousky, orestujeme je na zbylém oleji a ochutíme tymiánem a solí. Rýži odstavíme, přimícháme máslo, houby a nakonec strouhaný parmazán.

Rizoto rozdělíme na talíře a před podáváním je posypeme hoblinkami parmazánu.

Poznámka k receptu

Rýže Arborio je kulatozrnná rýže, která velmi hojně vstřebává vodu, a je ideální pro přípravu pravého rizota. Pěstuje se především v Itálii.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...