Křenová omáčka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli a necháme ji za stálého míchání zpěnit. Zaprášíme ji moukou a opět za stálého míchání ji zvolna na mírné ohni opražíme, až vznikne světlá voňavá jíška. Zalijeme ji studeným vývarem a dobře rozšleháme metličkou, aby v omáčce nezůstaly žmolky. Omáčku osolíme, za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme 10 minut. Pak do omáčky přimícháme smetanu a vaříme ještě dalších 10 minut. Pak vše rozmixujeme a dále zvolna vaříme, dokud omáčka není hezky krémová a hustá.

Čerstvý křen oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle (pracujeme rychle, aby křen nezhnědl). Křen osladíme cukrem, lehce okyselíme octem a podle potřeby přisolíme. Vmícháme ho do uvařené hotové omáčky, podle potřeby ji ještě dochutíme (solí, octem nebo cukrem) a dále již nevaříme. Křenovou omáčku podáváme k vařenému hovězímu nebo uzenému masu.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...