Koprová omáčka s domácím knedlíkem

Seznam surovin

Knedlíky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kopr nakrájejte najemno. V kastrolu rozpusťte máslo, přisypte do něj hladkou mouku a udělejte jíšku. Zalijte ji vývarem, přilijte mléko a zlehka 15 minut povařte.

2. Přidejte smetanu a kopr. Dochuťte solí, cukrem a octem.

3. V rendlíku přiveďte vodu k varu a vejce uvařte natvrdo.

4. KNEDLÍKY: Housky pokrájejte na menší kostičky. Droždí rozdrolte do mísy, zlehka osolte a nechte 5 minut odležet. Do směsi vmíchejte vlažné mléko a vejce a postupně přisypávejte mouku. Pořádně vše rozmíchejte a vypracujte jemné těsto. Kostičky housky do těsta opatrně zapracujte tak, aby vydržely v celku. Nechte kynout na teplém místě asi 20 minut. Těsto přesuňte na pomoučený vál a rozdělte na dvě půlky. Z každé vyválejte šišku a ponořte ji do hrnce s vroucí osolenou vodou. Uvařené knedlíky pak vyplavou na hladinu.

5. Omáčku podávejte s přepůleným vejcem a knedlíkem.

Poznámka k receptu

Knedlík můžete nahradit vařenými bramborami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...