Pivní fazole s grilovanou slaninou
Seznam surovin
- fazole bílé 3 konzervy (v rajčatové šťávě )
 - slanina anglická 4 plátky (nebo debrecínská)
 - cibule šalotka 5 kusů (nebo malé cibule)
 - pepř černý (mletý)
 - sůl
 - koření chilli (mleté)
 - pivo tmavé 2 decilitry
 - olej 4 lžíce (na opečení slaniny a topinek )
 - cibulka jarní
 - chléb 8 plátků (na topinky)
 - slanina anglická 8 plátků (na topinky)
 - česnek 2 stroužky (na topinky)
 
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na širší nudličky, oloupané cibulky na osminky. Na oleji opečeme slaninu, přidáme cibulku a opékáme do lehké zlaté barvy. Zalijeme pivem a minutu zprudka povaříme.Přidáme fazole i s omáčkou, osolíme, opepříme a dochutíme chilli. 5 minut pomalu dusíme.
Na pánvi po obou stranách opečeme plátky slaniny a na oleji připravíme topinky. Topinky potřeme česnekem a položíme na ně plátky opečené slaniny.
Fazole rozdělíme do misek, ozdobíme jarní cibulkou a podáváme s topinkami.
							
						
					




Načítám komentáře...