Křupavá bageta
Seznam surovin
- bageta 1 kus (svačinová bílá, sypaná sezamem)
- bageta 1 kus (svačinová celozrnná)
- sýr tvrdý 100 gramů (Ementál na plátky nakrájený)
- salám měkký 80 gramů (Gothaj)
- šunka 80 gramů (vepřová)
- sýr polotvrdý 50 gramů (Gouda nastrouhaný, na posypání )
- kečup 4 lžíce (na pokapání)
- máslo 3 lžíce (na potření)
- bylinky 2 lžíce (nasekané, na posypání)
Postup přípravy
Z baget odkrojíme špičky a nakrájíme je na plátky.Úzkou dlouhou formu na biskupský chlebíček vyložíme papírem na pečení.
Každý plátek bagety z jedné strany potřeme máslem. Sýr, salám a šunku nakrájíme na kousky a skládáme je za sebou střídavě s bagetou do formy. Plátky obou baget pravidelně prostřídáváme.
Naplněnou formu zasypeme nastrouhaným sýrem a bylinkami a pokapeme kečupem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 15 minut.
Poznámka k receptu
Pro tento recept lze použít jakýkoli druh pečiva a obměnit ho můžete třeba plátky uzeného nebo vařeného bůčku či sýrem s modrou plísní.
Načítám komentáře...