Rychlé bramborové knedlíky se špenátem na slanině

Seznam surovin

Na špenát na slanině:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Uvařené studené brambory oloupeme a nastrouháme je na jemném struhadle. Přidáme lžičku soli, žloutky a škrobovou moučku a rychle důkladně promícháme, až vznikne tužší hladké těsto.

Rozdělíme ho na menší dílky a utvoříme z nich v dlaních malé kulaté knedlíčky. Vložíme je do většího hrnce s vroucí osolenou vodou, opatrně je promícháme, aby se nepřichytily ke dnu, a vaříme 7 - 10 minut. Pak je opatrně vyjmeme děrovanou naběračkou (pozor, jsou velmi měkké) a necháme vychladnout.

Slaninu nakrájíme nadrobno, vložíme ji do studeného kastrůlku a rozehřejeme. Přidáme oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme oprané a lehce přesekané špenátové listy zbavené tuhých stonků, kastrůlek přiklopíme a vše dusíme 3 – 5 minut. Hotový špenát dochutíme solí a pepřem (můžeme přidat i česnek).

Vychladlé knedlíčky ohřejeme v pařáčku nad hrncem s vroucí vodou, rozdělíme je spolu se špenátem na talíře a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...