Rychlé bramborové knedlíčky s pažitkou a parmazánem

Seznam surovin

Na doplnění:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Omyté neoloupané brambory, které jsme předem uvařili ve vodě doměkka a nechali dobře vychladnout, aby byly studené, oloupeme. Nastrouháme je na jemném struhadle do mísy a přidáme k nim lžičku soli. Pak přidáme celé vejce a solamyl a důkladně vše promícháme, až vznikne hladké těsto.

Připravené těsto přeložíme na pracovní desku, rozdělíme ho na několik dílů a utvoříme z nich válečky, které nakrájíme na kousky. Vytvarujeme z nich v dlaních malé knedlíčky, ihned je vložíme do většího hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme asi 10 minut.

Uvařené knedlíčky vyjmeme z vody a necháme odkapat. Vložíme je do pánve s rozehřátým olivovým olejem a opepříme. Přidáme nakrájenou pažitku a promícháme. Pak přidáme polovinu parmazánu, promícháme a prohřejeme 1 minutu.

Knedlíčky rozdělíme na talíře, posypeme zbylým parmazánem a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Knedlíčky na talíři si můžete doplnit i trochou bazalkové omáčky pesto.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...