Plněné slané knedlíčky se špenátem a mozzarellou

Seznam surovin

Na náplň:

Na omáčku:

Na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Opraný a nahrubo nakrájený špenát krátce orestujeme spolu s nakrájenou cibulkou a bazalkou na oleji. Směs necháme odkapat, přeložíme ji do misky, osolíme a vmícháme kostičky mozzarelly.

Všechny přísady na těsto propracujeme, těsto poprášíme moukou a necháme pod utěrkou 15 minut odpočinout.

V kastrůlku rozpálíme 2 lžíce oleje z rajčat a zpěníme na něm jemně nakrájenou cibuli. Zasypeme ji moukou, krátce orestujeme, zalijeme studeným vývarem a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme nakrájená rajčata, protlak a sldkou smetanu a necháme zvolna vařit.

Odleželé těsto rozdělíme na třetiny, rozválíme je na pomoučeném válu na pláty silné asi 3 mm, nakrájíme je na čtverce, do středu každého dáme lžíci náplně a těsto zabalíme a zakulatíme. Knedlíčky vložíme do vroucí osolené vody a zvolna vaříme asi 6 minut. Pak je vyjmeme a po odkapání je obalíme buď parmezánem nebo zabalíme do ohřátého špeku.

Do omáčky vmícháme zakysanou smetanu, rozmixujeme ji, rozdělíme na talíře, přidáme knedlíčky a podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...