Bramborové miniknedlíky s rukolou

Seznam surovin

Na petrželové máslo:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Uvařené a studené brambory oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Přidáme sůl, žloutky a škrob (může ho být i více, podle toho, jak moučné brambory použijeme) a promícháme, až vznikne hladké těsto. Utvoříme z něj malé kulaté knedlíčky, které vložíme do pařáčku, položíme nad hrnec s vroucí vodou, zakryjeme a vaříme v páře asi 10 minut.

Zelenou petrželku rozmixujeme, přidáme rozehřáté máslo a opět krátce rozmixujeme.

Uvařené knedlíčky necháme odkapat, rozdělíme je na talíře, posypeme čerstvě mletým pepřem, obložíme opranými listy rukoly, pokapeme petrželovým máslem a podáváme spolu s miskou zbylého petrželového másla.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...