Halušky s brynzou a škvarky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupané brambory nastrouháme najemno, vymačkáme z nich v cedníku přebytečnou vodu a přesypeme je do mísy. Přidáme mouku, vejce, osolíme a přilijeme tolik mléka, abychom zpracovali středně tuhé těsto.

Připravené těsto protlačíme přes speciální cedník s velkými oky do hrnce s vroucí osolenou vodou a halušky opatrně promícháme. Jakmile halušky vyplavou na hladinu (je to téměř ihned), necháme je minutu vařit a pak je vyjmeme sítem a necháme odkapat. Sádlo nakrájíme na malé kostky a na horké pánvi je pomalu vyškvaříme.

Uvařené halušky promícháme v míse s polovinou rozdrobené brynzy a rozdělíme je do hlubokých talířů. Zalijeme je teplou smetanou, přidáme škvarky, každou porci posypeme druhou částí rozdrobené brynzy a ihned podáváme.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...