Cibulový koláč

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme mouku, změklé máslo, sůl a pepř. Pomocí slehače zapnutého na pomalé otáčky směs propracujeme, dokud se nezačnou tvořit menší granule. Přilijeme rozšlehané podmáslí se
žloutkem a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme 30 minut odležet v chladu.

Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a vyložíme jím formu lehce vytřenou máslem. Dno propícháme vidličkou a těsto uložíme na 10 minut do mrazničky. Pak na dno těsta položíme papír na pečení, zasypeme ho suchými luštěninami (fazolemi, hrachem...) a vložíme ho do trouby vyhřáté na 200° C.

Když začnou okraje těsta zlátnout, snížíme teplotu na 150° C a těsto pečeme dalších 15 minut. Mezitím nakrájíme cibuli na jemné kroužky a podusíme ji spolu s nakrájenou slaninou na másle doměkka. Přesypeme ji do mísy, osolíme, přidáme muškátový květ, lístky tymiánu a vejce rozšlehaná se smetanou a promícháme.

Upečený korpus necháme částečně zchladnout, pak z něj odstraníme fazole s papírem a rozetřeme do něj připravenou náplň. Koláč vložíme do trouby, jejíž teplotu jsme snížili na 130° C a pečeme ještě asi 35 minut.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...