Zapečené bosáky

Seznam surovin

Na zapečení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory jemně nastrouháme do hluboké mísy, částečně z nich slijeme vodu a pokapeme je mlékem. Přidáme krupičku, mouku a vejce, osolíme, promícháme a těsto necháme chvilku odpočinout.

Na pracovní desku natáhneme potravinářskou fólii a položíme na ni polovinu těsta. Vytvarujeme ho do válečku o průměru asi 5 cm, pevně obalíme fólií a okraje zavážeme provázkem. To samé uděláme s druhou polovinou těsta a oba knedlíky vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Po zavaření fólii na několika místech propíchneme ostrou špejlí a knedlíky vaříme asi 18 minut.

Kostičky slaniny krátce vysmahneme v hluboké pánvi. Tuk slijeme do pekáčku, do pánve přidáme jemně nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Vmícháme nakrájené jarní cibulky a odstavíme.

V míse smícháme vejce se smetanou a mlékem, přimícháme slaninu s cibulí a podle chuti přisolíme.

Uvařené knedlíky rozbalíme, nakrájíme na půlkolečka a polovinu naskládáme na dno pekáčku s tukem. Na ně rozprostřeme dvě třetiny slaniny s cibulí, zakryjeme zbylými knedlíky, zalijeme zbytkem slaniny s cibulí a pečeme dozlatova asi 30 minut při 160 °C. Podáváme se salátem z kysaného zelí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...