Slaný bramborový závin

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle. Nasypeme je na vál, přidáme mouku, na kousky nakrájené změklé máslo, žloutky, nastrouhaný sýr a mléko, osolíme, ochutíme trochou pepře a muškátového oříšku a vše zpracujeme na hladké těsto. Pokud je příliš řídké, přidáme ještě trochu mouky. Z těsta utvoříme bochánek a necháme ho nejméně 30 minut odležet v chladničce.

Odleželé těsto rozválíme na čisté, moukou posypané utěrce na obdélníkový plát. Poklademe ho plátky šunky a pomocí utěrky stočíme do závinu.

Závin přeneseme opatrně na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme 60 minut v troubě vyhřáté na 180 °C (pokud závin během pečení začne rychle hnědnout, zakryjeme ho plátem alobalu).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...