Pikantní mexické hranolky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory opláchneme, oloupeme a nakrájíme na hranolky silné asi 1 cm a dlouhé 4 cm. Ihned je vložíme do mísy se studenou vodou, dobře propláchneme a toto zopakujeme ještě dvakrát. Pak hranolky znovu zalijeme čistou vodou a necháme stát asi 15 minut (tím je zbavíme škrobu).

Mezitím podélně rozřízneme avokádo, vyloupneme pecku a dužninu vydlabeme. Vložíme ji do mixéru, přilijeme štávu z limetky, osolíme a vše rozmixujeme na hladkou pastu, do které vmícháme nasekaný koriandr.

Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky, oloupaný česnek na plátky, papričku na tenké kroužky. V kastrůlku rozehřejeme olej (asi 0,5 dl), přidáme česnek, papričku a tři čtvrtiny rajčat, osolíme a dusíme asi 5 minut. Přidáme zbylá rajčata a necháme vše prohřát.

Hranolky scedíme a necháme na utěrce oschnout. Ve větším hrnci nebo ve fritéze rozpálíme olej a hranolky v něm usmažíme dozlatova. Rozdělíme je na talíře a osolíme, přidáme podušená rajčata, pastu z avokáda a zakysanou smetanu a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...