Lepenice

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupeme, vložíme do hrnce s osolenou vodou, přidáme trochu kmínu a brambory uvaříme doměkka.

Zelí scedíme, šťávu uschováme a zelí překrájíme. Jednu oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na lžíci sádla. Přidáme dvě třetiny překrájeného zelí, osolíme, okmínujeme a podusíme doměkka.

Uvařené brambory slijeme, rozšťoucháme je se scezenou šťávou ze zelí, přimícháme podušené zelí a zbylou třetinu syrového pokrájeného zelí, promícháme a necháme krátce prohřát.

Zbylou cibuli nakrájíme a osmahneme na zbylém sádle. Lepenici rozdělíme na talíře, každou porci omastíme na sádle opečenou cibulí a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Hotovou lepenici můžete ještě nechat zapéct asi 20 minut v troubě. Je výborná samotná (zapíjená pivem či podmáslím) nebo doplněná uzeným masem, klobásou, opečenou jitrnicí nebo třeba sekanou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...