Jihočeský bramborový bác

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jednu polovinu brambor omyjte a uvařte ve slupce. Když brambory vychladnou, oloupejte je a nahrubo nastrouhejte.

Druhou polovinu omyjte, oloupejte a zasyrova nastrouhejte nahrubo. Potom všechny brambory smíchejte, přidejte mouku, vejce, posekané nebo umleté škvarky, mléko, prolisovaný česnek, pepř, kmín a sůl.

Na plátky nakrájenou veku naskládejte na dno sádlem vymazaného pekáče. Veku potřete bramborovou směsí, zakryjte plátky anglické slaniny a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C.

Pokrm upečte dozlatova a podávejte teplý s kysaným zelím nebo čerstvou zeleninou.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 3

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...