Jemné bílé kluski

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka (nesmí být ale rozvařené). Scedíme je a ještě horké je rozšťoucháme nebo nastrouháme. Brambory necháme trochu vychladnout, aby se ještě teplé daly zpracovat. Pak přidáme máslo, žloutek a hrubou mouku, osolíme a rychle vypracujeme hladké těsto.

Z připraveného těsta utvoříme na pomoučeném válu válečky, které šikmo nakrájíme na plátky a každý ve středu promáčkneme prstem. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, pomalu do ní přilijeme za stálého rychlého míchání škrobovou moučku rozpuštěnou v 1 dl studené vody. Jakmile voda začne znovu ehce vřít, vkládáme do ní připravené plátky, lehce je vařečkou promícháme, aby se nepřichytily na dno, a vaříme asi 4 minuty.

Mezitím nakrájíme oloupané cibule na tenká kolečka, poprášíme je hladkou moukou a osmahneme na oleji dozlatova. Kluski vyjmeme z vody, necháme odkapat, rozdělíme je na talíře a doplníme osmaženými cibulovými prstýnky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...