Bramborový páj

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory najemno nastrouháme a promícháme s moukou, kousky změklého másla, solí a rozšlehaným vejcem. Z tuhého těsta vytvoříme kouli, zabalíme ji do fólie a necháme 1 hodinu odpočinout v chladu. V pánvi na rozehřátém oleji nejprve opečeme plátky slaniny a nakrájenou klobásu. Po vyjmutí uzenin dáme do výpeku obě na kroužky nakrájené cibule a orestujeme je dozlatova.

Těsto rozválíme a vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Okraje vytvarujeme podle formy. Dno propícháme vidličkou, koláč zakryjeme pečicím papírem a zasypeme jej suchou luštěninou. Korpus pečeme v troubě vyhřáté na 180° C 18 minut. Potom luštěniny i papír odstraníme.

Do předpečeného korpusu urovnáme slaninu, cibulové kroužky, plátky slaniny a klobásy. Smetanu, mléko, vejce, tři čtvrtiny sýru, špetku nastrouhaného muškátového oříšku a pepř rozšleháme s bramborovým škrobem a vše vylijeme na náplň. Vrch posypeme zbylým sýrem, vložíme do trouby vyhřáté na 180° C a vše pečeme 35 minut dozlatova.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...