Bramborák s tuňákem a ricottou

Seznam surovin

Na doplnění:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory uvařené ve slupce necháme zcela vychladnout, pak je oloupeme a nastrouháme je na hrubém struhadle do mísy. Přidáme jemně strouhaný parmazán, směs osolíme, jemně promícháme a dochutíme čerstvě drceným pepřem.

Pánev (nejlépe s nepřilnavým povrchem) rozehřejeme na střední teplotu a lehce ji vytřeme olejem. Do pánve přidáme dvě až tři lžíce bramborového těsta, rukou nebo lžící ho opatrně přimáčkneme, aby se těsto spojilo a vytvořilo placku, a pomalu pečeme. Když okraje začnou zlátnout, opatrně bramborák otočíme, podlijeme ho trochou oleje, dopečeme z druhé strany a uložíme v teple. Stejným způsobem upečeme i zbylé bramboráky.

V misce rozmícháme ricottu se dvěma lžícemi citronové štávy, přidáme dvě lžíce nálevu z tuňáka a podle chuti osolíme.

Hotové bramboráky potřeme ochucenou ricottou, na každý položíme kousek tuňáka, doplníme opláchnutými lístky rokety a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Čerstvě usmažené horké bramboráky jsou nejlepší. Když je budete chtít usmažit předem, naskládejte je do pekáče vyloženého ubrouskem, a uložte je v troubě vyhřáté na 100 - 120 °C. Pekáč nezakrývejte, jinak bramboráky zvlhnou a nebudou křupavé!

Zbylou ochucenou ricottu podávejte v misce, aby si ji mohl každý ještě přidat.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...