Zeleninová musaka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Omyté lilky nakrájíme na kolečka, osolíme je, necháme 15 minut na talíři "vyslzet" a poté kolečka osušíme papírovou utěrkou. Z paprik odstraníme semínka a nakrájíme je na širší proužky, cibule na osminky. Protlak promícháme s jogurtem, utřeným česnekem a dvěma třetinami nastrouhaného sýru. Oloupané brambory nakrájíme na 6 - 7 mm silné plátky.

Vymazanou a vysypanou zapékací misku na dně pokryjeme plátky brambor, osolíme, opepříme a posypeme bylinkami. Vrch potřeme jogurtovou směsí a zakryjeme částí zeleniny. Opět dáme vrstvu brambor a postup opakujeme. Nakonec vše zakryjeme vrstvou brambor.

Misku přelijeme zbylou jogurtovou směsí a posypeme zbylým sýrem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 40 - 50 minut.

Poznámka k receptu

Zeleninová musaka může plně nahradit přílohu k minutkovým masům. Zkuste k ní třeba jehněčí kotletky na rozmarýnu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...