Zelené fazolky s jablky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Fazolky očistíme, odřízneme z nich konce, spaříme je vroucí vodou (mražené nemusíme) a ihned propláchneme studenou vodou (díky tomu si zachovají hezky zelenou barvu). Pak je nasypeme do hrnce s vodou a krátce uvaříme doměkka (asi 3 minuty). Měkké fazolky slijeme a osolíme.

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme je na plátky a promícháme s fazolkami.

Na pánvi rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme oloupanou drobně nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem, rozmícháme a krátce povaříme. Do této omáčky přidáme fazolky s jablky, promícháme a krátce prohřejeme.

Na závěr vše dochutíme solí a pepřem a podáváme s bílým chlebem nebo vařenými brambory.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...