Pohankové karbanátky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Pohanku uvaříme (viz Poznámka redakce), necháme vychladnout a nasypeme ji do mísy.

K pohance přidáme vejce, oloupané cibule nakrájené na kostičky, rozmačkaný česnek a nakrájené kysané zelí. Směs osolíme, opepříme, ochutíme ji majoránkou a přisypeme tolik strouhanky, abychom mohli vypracovat tvárné těsto.

Z těsta vytvarujeme malé karbanátky, obalíme je ze všech stran ve strouhance, vložíme je do pánve s dostatečným množstvím rozehřátého oleje a usmažíme je z obou stran dozlatova.

Poznámka k receptu

Karbanátky podávejte například s bramborovou kaší, vařenými novými bramborami nebo pečivem a se salátem z čerstvé zeleniny.

Jak uvařit pohanku: Světlou pohanku stačí jednou proprat v teplé vodě. Má-li barvu tmavě hnědou, důkladně ji promněte a vodu při propírání několikrát vyměňte. Propranou pohanku zalijte v hrnci vodou v poměru 1 díl pohanky a 1,5 dílu vody. Přiveďte k varu a povařte asi 3 minuty. Hrnec zakryjte dobře těsnící poklicí (případně ho ještě zabalte do utěrky nebo uložte do peřin) a pohanku nechte asi 15 minut stát. Pak je připravena k další kuchyňské úpravě.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...