Bruschetta I
Seznam surovin
- rajčátka cherry 10 kusů (hodně zralá)
 - sýr Mozzarella 1 kus
 - olivy černé 10 kusů
 - oregano 1/2 lžičky (sušené)
 - bazalka 1 hrst
 - bageta 1 kus (rustikální)
 - česnek 3 stroužky
 - olej olivový 6 lžic
 - sůl
 
Postup přípravy
1. Rajčata pokrájejte na větší kusy, mozzarellu natrhejte a spolu s olivami vše smíchejte v míse. Přidejte oregano a bazalku a podle chuti osolte.
2. Bagetu přepulte a oba díly ještě horizontálně rozřízněte. Všechny čtyři kusy pečiva nasucho opečte na pánvi. Potřete oloupaným česnekem, zlehka zastříkněte olejem, navrch navrstvěte rajčatovou směs a znovu zastříkněte. Ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Název bruschetta je odvozený od slova bruscare, což v římském dialektu znamená „zlehka opečený“. Na její přípravu použijte den dva starou rustikální bagetu. Základní varianta je pouze s rajčaty, přidat do nich ovšem můžete leccos, od oliv přes kapary až po sýr.
							
						
					




Načítám komentáře...