Tažený závin s jablky a vínem

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na vál prosejeme mouku se solí, doprostřed uděláme důlek a nalijeme do něj mléko, rozpuštěného máslo a ocet. Přidáme vejce a nejprve nožem a pak rukama zpracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě odpočinout. Pak těsto rozdělíme na dva díly.

Jeden díl těsta položíme na utěrku posypanou moukou a rozválíme ho na obdélník. Pak ho rukama opatrně vytahujeme do všech stran, až je těsto velmi tenké. Poklademe ho polovinou jablek nakrájených na plátky, posypeme krupicovým cukrem a rozinkami, poklademe kuličkami hroznového vína, poprášíme strouhankou a pokapeme rozpuštěným máslem. Okraje těsta zahneme a pomocí utěrky těsto stočíme do závinu a překlopíme na plech vyložený papírem na pečení. Stejným způsobem zpracujeme i druhý díl těsta.

Oba záviny potřeme žloutkem rozšlehaným v troše mléka, vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut. Ještě horké záviny potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme.

Poznámka k receptu

Místo rozinek můžete do závinu přidat mleté ořechy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...