Velikonoční marcipánové mini mazance

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrůlku si připravíme vlažné mléko a rozpustíme v něm máslo, přidáme nakrájený marcipán, žloutky a rum. Vše promícháme
s připravenou směsí mouky na vláčné, ale pružné těsto, které ještě na 10 minut vložíme do kuchyňského robotu a násadou tvaru K mícháme na nízké otáčky, aby se co nejvíce provzdušnilo. Na závěr je lehce poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme asi 30 minut odpočinout na teplém místě.

Po půl hodině vytvarujeme malé válečky o hmotnosti cca 140g
a vložíme je do máslem vymazaných formiček. Remosku vysteleme pečicím papírem a naskládáme do ní formičky s mazancem. Vše necháme dalších 30 minut v teple odpočívat.

Zavřeme víko remosky a dámě péct na 35 - 40 minut. Asi 5 minut před koncem mazance potřeme rozmíchaným vajíčkem a posypeme nahrubo krájenými mandlemi a necháme dopéct. Pomocí špejle otestujeme, zda jsou dopečené. Zapíchneme ji do středu, a pokud na ní nezůstane těsto, jsou mazance hotové. Na závěr posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

K přípravě receptu budete potřebovat formičky na mini mazance – pečící nerezové ráfky o velikosti 6cm v průměru a 6cm na výšku. Do malé remosky jich naskládáte 7 a do veliké až 12.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...