Vdolečky s jablečným pyré a smetanou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí rozmíchejte v polovině vlažného mléka, přidejte lžičku cukru, zakryjte a nechte vzejít kvásek. Mouku prosejte do mísy, přidejte sůl, zbylý cukr, kvásek, zbylé vlažné mléko a rozmíchejte. Přilijte rozehřátý vlažný tuk, nasypte oprané a osušené rozinky a vypracujte hladké vláčné těsto, které se nelepí.

Mísu zakryjte čistou utěrkou a těsto nechte na teplém místě půl hodiny kynout. Potom ho znovu propracujte, na pomoučeném vále rozdělte na stejné dílky a rukama vytvarujte
vdolečky. Ty opět zakryjte a nechte půl hodiny kynout.

Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kousky. Vložte je do kastrolu a nechte při mírné teplotě rozvařit na kaši. Ochuťte cukrem a vanilkovým cukrem nebo skořicí a odstavte. Ze smetany ušlehejte šlehačku.

Vdolečky usmažte z obou stran ve vrstvě rozpáleného oleje. Můžete je také rozložit na olejem vytřený plech a upéct v troubě vyhřáté na 180 °C.

Horké vdolečky rozdělte na porce, potřete jablečným pyré a ozdobte kopečkem šlehačky.

Poznámka k receptu

Místo šlehačky ozdobte vdolky zakysanou smetanou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...