Medové bonbony na stromeček

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čokoládu rozlámejte do kastrůlku (použijte nádobu se silnějším dnem), přidejte 100% tuk a nechte při mírné teplotě změknout.

V jiném kastrůlku svařte cukr a máslo na karamel, přidejte med a za stálého míchání přiveďte k varu. Chvilku povařte a přidejte rozpuštěnou čokoládu. Jakmile začne směs bublat, odstavte a míchejte. Kápněte trošku na studený talíř. Pokud hmota ztuhne, je hotová (jinak ještě chvíli povařte a míchejte). Hmotu nalijte na plochou mísu potřenou olejem a než zcela ztuhne, krájejte nožem namáčeným ve vodě kostky nebo libovolné tvary. Bonbony nechte zcela ztuhnout.

Pak je přendejte na papírový košíček nebo zabalte do staniolu či barevného celofánu a nitkou přivažte na stromeček.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...