Podvodnice s čokoládou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí a kostku cukru rozmícháme ve vlažném mléce a vlijeme do mísy s prosátou moukou a špetkou soli. Přidáme změklé máslo a vypracujeme hladké těsto, které vložíme do hrnce se studenou vodou tak, aby bylo těsto zcela ponořené, a necháme asi 2 hodiny kynout.

Jakmile vykynuté těsto vyplave na hladinu, vyjmeme ho, osušíme a rozválíme na pomoučeném válu na plát. Vykrojíme z něj kolečka nebo jiné drobné tvary (bez ostrých nebo tenkých okrajů, aby se při pečení nepřipalovaly), rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 180 °C je upečeme dozlatova.

Cukroví necháme vychladnout, pak je ozdobíme rozehřátou tmavou a světlejší čokoládovou polevou a necháme zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...