Linecké cukroví

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mouku prosejte na pracovní desku, přidejte sůl, cukr, semínka z vanilky a citronovou kůru. Vytvořte důlek, nalijte do něj žloutek a kolem nakrájejte změklé máslo. Rukama zpracujte těsto a nechte do druhého dne rozležet v lednici.

2. Troubu předehřejte na 180 °C. Z odleželého těsta rozválejte na lehce pomoučené ploše asi 2 mm silný plát (množství vystačí asi na tři pláty). Vykrajujte drobné tvary – nezapomeňte do poloviny z nich vykrojit dírku. Nožem přeneste na plech, který není potřeba vymazávat ani vykládat pečicím papírem.

3. Pečte asi 8 minut. Cukroví musí být růžové. Nechte vychladnout a slepujte džemem. Skladujte v plechové krabici a nechte alespoň týden v chladu rozležet.

Poznámka k receptu

Doporučujeme péct rovnou z dvojité dávky, aby se dostalo na každého. Stačí na slepování použít různé druhy džemu a máte rázem širší repertoár.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...