Brněnské dortíčky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme mouku s oběma druhy cukru a mandlemi, přidáme žloutek a změklé máslo a vypracujeme hladké těsto. Oddělíme z něj jednu třetinu a propracujeme ji s kakaem.

Světlé těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélníkový plát silný asi 1,5 cm a rozkrojíme ho na dvě poloviny. Tmavé těsto rozválíme na stejně silný plát, položíme ho na jeden světlý plát a zakryjeme ho druhým světlým plátem. Lehce je k sobě přimáčkneme a nakrájíme na pruhy široké 5 cm, které ještě překrájíme na plátky silné 4 mm. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a upečeme dorůžova v troubě vyhřáté na 170 °C. Ihned je sundáme z plechu na vhodný tác nebo prkénko a necháme vychladnout.

Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Smícháme ji se změklým máslem a marmeládou a touto směsí slepíme vždy dvě upečené placičky. Přestříkáme je rozehřátou čokoládovou polevou a necháme zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...