Kokosový hřbet s kandovaným ovocem
Seznam surovin
- ovoce kandované 180 gramů
 - cukr moučkový 160 gramů
 - mouka pšeničná polohrubá 130 gramů
 - smetana na šlehání 125 gramů
 - máslo 100 gramů
 - vejce 3 kusy
 - kokos 70 gramů (strouhaný)
 - čokoláda 30 gramů (strouhaná)
 - kypřící prášek do pečiva 1 lžička
 - tuk (na vymazání formy)
 - mouka pšeničná hrubá (na vysypání formy)
 
Na ozdobení:
- poleva 200 gramů (bílá - kupovaná)
 - kokos 100 gramů (strouhaný)
 - pomerančová kůra kandovaná 30 gramů
 - čokoláda (kousky)
 
Postup přípravy
Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a žloutky do pěny a střídavě do ní přidáme smetanu ke šlehání a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kokosem. Pak vmícháme nadrobno nakrájené kandované ovoce a strouhanou čokoládu a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Připravené těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 35 minut.
Upečený hřbet opatrně vyklopíme z formy a necháme vychladnout (nejlépe na mřížce).
Vychladlý hřbet přelijeme nejprve bílou polevou. Ještě, než poleva zaschne, posypeme hřbet strouhaným kokosem a na závěr ho ozdobíme kandovanou pomerančovou kůrou a kousky čokolády.
Poznámka k receptu
Pokud nemáte rádi kokos, nahraďte ho mletými oříšky.
							
						
					




Načítám komentáře...