Tvarohová žemlovka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse rozšleháme tvaroh s třtinovým cukrem, dvěma vejci a citronovou kůrou. Přimícháme rozinky a necháme stát.

V další míse dobře rozšleháme v mléce dva žloutky, přidáme krystalový cukr a počkáme, až se rozpustí.

Bagetu nakrájíme na plátky. Zapékací formu dobře vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Třetinu plátků bagety postupně namočíme do mléčné směsi a rozložíme je na dno vymazané formy. Přidáme polovinu tvarohové náplně a vše zopakujeme ještě jednou. Na závěr utvoříme vrstvu z poslední třetiny namočených plátků bagety, naplněnou formu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut.

Zbylé dva bílky vyšleháme se špetkou soli do pevna. Přidáme prosátý moučkový cukr a vyšleháme dotuha. Žemlovku vyjmeme z trouby, kterou zahřejeme na nejvyšší teplotu. Povrch žemlovky zakryjeme sněhem, vrátíme ji zpět do trouby a krátce zprudka zapečeme dozlatova.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...