Knedlíky se sušeným ovocem

Seznam surovin

Na náplň:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na kostičky nakrájené meruňky podusíme s vínem, rumem a cukrem asi 10 minut. Přidáme nakrájené vypeckované švestky a datle, povaříme odkryté, dokud se neodpaří většina tekutiny, a necháme vychladnout.

Připravíme omáčku. V kovové misce vyšleháme žloutky s polovinou cukru a špetkou soli do pěny, přimícháme mléko, misku ponoříme do horké vodní lázně a směs vyšleháme na jemný krém, do kterého po prochladnutí opatrně vmícháme rum. Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh a vmícháme do něj vychladlý žloutkový krém a rozpuštěnou čokoládu. Připravené těsto rozdělíme na 16 kousků.

Z vychladlé ovocné směsi utvoříme 16 kuliček a zabalíme je do kousků těsta (pokud se těsto lepí, zpracováváme ho na pomoučeném válu). Knedlíky zakulatíme v dlaních, vložíme do prudce se vařící vody osolené vody, snížíme teplotu a vaříme zvolna asi 10 minut. Uvařené odkapané knedlíky ihned obalíme v opraženém perníku, rozdělíme je na talíře, doplníme omáčkou a pocukrujeme.

Recept na tvarohové těsto najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...