Sladká čokoládová rýže

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C.

2. V kastrůlku smíchejte mléko se smetanou, rýží, sultánkami a cukrem. Vařte za stálého míchání na prudkém plameni, dokud se mléko nezačne skoro vařit. Pak plamen ztlumte na střední teplotu a odkryté dál vařte 20–25 minut, až bude rýže měkká. Občas promíchejte. Dbejte na to, aby se rýže nepřichytila ke dnu.

3. Mezitím rozprostřete lískové oříšky na plechu na pečení a opražte je v troubě asi 10 minut dozlatova. Pak oříšky protřete v suché čisté utěrce, abyste je zbavili hnědých slupek. Nasekejte je nahrubo spolu s čokoládou. 2 lžíce od každého odložte stranou a pak oříšky s čokoládou promíchejte

4. Hotovou rýži odstavte z plotny a přidejte do ní nasekané oříšky s čokoládou. Dobře promíchejte.

5. Rozdělte čokoládovou rýži do misek či na talířky a každou porci posypte směsí oříšků a čokolády. Podávejte okamžitě

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...