Řezy s rumovou polevou
Seznam surovin
- cukr 250 gramů
 - máslo 250 gramů (nebo Hera )
 - mouka pšeničná hrubá 250 gramů
 - vejce 5 kusů
 - kakao 50 gramů
 - tuk (na vymazání formy)
 - mouka pšeničná hrubá (na vysypání formy)
 - cukr moučkový 300 gramů (na polevu)
 - rum 4 lžíce (na polevu)
 
Postup přípravy
Žloutky utřete s cukrem, změklým tukem a kakaem do pěny.Postupně zapracujte prosetou mouku a nakonec vmíchejte pevný sníh z bílků. Těsto natřete na vymazaný a vysypaný plech a upečte při 180°C.
Moučkový cukr utřete s rumem dohladka a polevou potřete vychladlý korpus.
Nechte zaschnout a potom nakrájejte na řezy.
Poznámka k receptu
Do těsta můžete také vetřít lžíci rumu.
							
						
					




Načítám komentáře...