Piškotové řezy s krémem a brusinkami

Seznam surovin

Na náplň:

Na ozdobu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žloutky vyklepneme do mísy, přidáme vodu, dvě třetiny cukru a směs vyšleháme do pěny. Bílky se špetkou soli vyšleháme dopevna, přidáme zbylý cukr a vyšleháme dotuha. Mouku promícháme s kukuřičnou moučkou a postupně ji vmícháváme společně se sněhem do vyšlehaných žloutků. Hmotu nalijeme do pekáčku vyloženého pečicím papírem ve vrstvě asi 4 cm silné a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme dozlatova 20 minut.

V kastrůlku smícháme studené mléko s moukou, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme, dokud nevznikne hustá kaše. Odstavíme a necháme zchladnout. V míse vyšleháme cukr s máslem do pěny a po částech ji zapracujeme do vychladlé kaše. Nakonec do krému přišleháme po částech tvaroh.

Korpus rozřízneme na dva pláty. Spodní potřeme tence krémem a zakryjeme druhým plátem. Zbytkem krému potřeme povrch i okraje a ty obsypeme jemně nasekanými brusinkami. Nakonec ozdobíme kandovanými višněmi a čerstvými lístky máty nebo meduňky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...