Jemné moka řezy

Seznam surovin

Na krém:

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme s částí obyčejného a vanilinového cukru, přidáme žloutky a vyšleháme do husté pěny. Přidáme prosátou hladkou mouku a zlehka promícháme, aby hmota neklesla. V čisté míse smícháme bílky se zbylým cukrem a ušleháme z nich tuhý sníh, který na závěr po částech vmícháme do těsta. Rozetřeme ho na plech vyložený papírem na pečení, povrch uhladíme, těsto vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 8 minut do světle žluta.

Dvě třetiny mléka smícháme v kastrůlku s cukrem a přivedeme k varu. Zbylé mléko rozmícháme s pudinkovým práškem, nalijeme ho do vroucího mléka a za stálého míchání vaříme několik minut do zhoustnutí.

Uvařený pudink necháme nejprve vychladnout a ještě vychladit v lednici. Pak ho vyšleháme pomocí elektrického šlehače do jemného krému, do kterého zašleháme vanilinový cukr a kávu. Na závěr po částech přidáme změklé máslo a každou dávku vždy důkladně zašleháme.


Z vychladlého plátu těsta stáhneme papír na pečení a plát nakrájíme podélně na tři stejně široké a dlouhé pruhy. Jeden potřeme rovnoměrnou vrstvou připraveného krému. Zakryjeme ho druhým pruhem, který také potřeme vrstvou krému a přitiskneme na něj zlehka poslední pruh. Povrch i strany slepených plátů potřeme zbylým krémem a vše necháme v chladničce ztuhnout.

Do kastrůlku nasypeme cukr, přidáme vodu a za stálého míchání uvaříme na mírném ohni světle hnědý karamel. Odstavíme ho z ohně, opatrně pomalu přilijeme smetanu a stále důkladně mícháme. Polevu rovnoměrně nalijeme na ztuhlý moučník, necháme ho znovu vychladit a před podáváním nakrájíme na řezy.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...