Dvoubarevné dezertky

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z 3 žloutků a poloviny dávky cukru utřete pěnu. Přimíchejte 1 vanilkový cukr, rum, polovinu dávky oleje a vody, polovinu dávky mouky a 1/2 prášku do pečiva. Z 3 bílků ušlehejte pevný sníh a zlehka ho vmíchejte do těsta. Nalijte ho do vymazané a vysypané formy srnčího hřbetu, vložte do trouby vyhřáté na 180°C a moučník upečte.

Nechte ho vychladnout a vyklopte. Ze zbylých přísad vypracujte stejným způsobem druhé těsto,
s tím rozdílem, že do pěny přišlehejte kakao a už nepřidávejte rum. Tmavé těsto pět upečte ve stejné formě.

Mléko, žloutek a škrobovou moučku svařte na hladkou kaši, nechte ji vychladnout. Moučkový cukr utřete se změklou herou a po troškách přišlehávejte vychladlou kaši.

Hřbety nakrájejte na plátky. Vždy jeden světlý potřete džemem a tmavý krémem. Slepte je k sobě a nandejte na podnos.

Poznámka k receptu

Slepené řezy pocákejte čokoládovou polevou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...