Bramborové řezy s kakaem

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse rozšleháme vejce s cukrem a olejem, přimícháme mouku a připravíme hladké těsto. Rozetřeme ho na velký plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C
a pečeme 8 - 10 minut. Upečený plát necháme vychladnout.

Na krém vyšleháme v míse změklé máslo s cukrem do pěny. Zašleháme do ní kakao a rum, nakonec po částech vmícháme vychladlé, oloupané a najemno nastrouhané brambory. Vychladlý piškotový plát pokropíme rumem, potřeme tenkou vrstvou marmelády a rovnoměrně na ni rozetřeme krém.

V misce ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem do polotuha. Zeesan zalijeme vodou a metličkou rozšleháme. Přidáme polotuhou smetanu a společně ušleháme dotuha (pokud je hmota moc
řídká, dáme ji na chvilku do chladničky).

Nakonec do šlehačky zašleháme kávu. Šlehačku rozetřeme na krém, posypeme strouhanou čokoládou a vše uložíme do ledničky. Po ztuhnutí plát nakrájíme na řezy.

Poznámka k receptu

Jogurtový zeesan je ztužovač, který se běžně v obchodech neprodává, ale můžete ho koupit v prodejnách pro cukráře.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...