Bramborové pralinky I

Seznam surovin

Na náplň:

Na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory nastrouháme do mísy, přisypeme cukr a za postupného přilévání rozpuštěné čokolády opatrně promícháme. V druhé misce připravíme náplň. Smícháme v ní nastrouhané brambory s cukrem, jemně nakrájenou švestkou a rumem a pomalu přimícháme rozpuštěnou hořkou čokoládu. Obě hmoty necháme v chladu ztuhnout.

Z tmavé hmoty na náplň utvoříme 10 kuliček a vložíme je na 20 minut do mrazáku. Pak je obalíme v hmotě z bílé čokolády, opatrně je vlhkýma rukama zakulatíme a uložíme opět na 15 minut do mrazáku.

Tmavou polevu rozpustíme, pramínkem do ní přilijeme rozpuštěnou bílou polevu a nemícháme. Ztuhlé pralinky opatrně v polevách obalíme a necháme je zaschnout na mřížce. Spotřebujeme je co nejdříve a do té doby je uložíme v chladu.

Poznámka k receptu

Místo rumu zkuste do náplně pralinek přimíchat sladký mandlový likér Amaretto.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...