Miništóly

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejdřív připravte kvásek. v misce míchejte droždí se lžící cukru, až vznikne kašička. Přidejte 2 lžíce mouky a vše zalijte mlékem. Povrch poprašte špetkou mouky, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě vzejít, trvá to asi 10 minut.

2. Zbylou mouku prosejte do velké mísy, přidejte cukr, sůl a promíchejte. Do mouky vyklepněte vejce, přidejte 185g změklého másla nakrájeného na kostičky a přidejte vzešlý kvásek. Prohněťte a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Vytvarujte z něj kouli, lehce poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte hodinu kynout. Během kynutí těsto jednou propracujte

3. Nasekané mandle, rozinky, brusinky a kandovanou kůru vmíchejte do těsta, propracujte a nechte kynout ještě 15 minut. Těsto rozdělte na 18 kousků a z každého vytvarujte šišatý bochánek. Jeden okraj bochánku zploštěte, doprostřed položte váleček z marcipánu a tenčí plát těsta přes marcipán přehněte na nevyválenou část. Štóly nechte ještě 10 minut kynout.

4. Troubu předehřejte na 180°C, dejte do ní plech se štólami a pečte 20 minut. Pak snižte teplotu na 140°C a pečte ještě 20 minut. Po vytažení z trouby štóly potřete zbylým rozpuštěným máslem, hojně pocukrujte cukrem moučka a nechte vychladnout. Pak je zabalte do alobalu a nechte ve vzduchotěsné krabici rozležet.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...