Malinové skleničky

Seznam surovin

Malinová omáčka:

Na dokončení:

  • maliny (čerstvé, pusinky, jedlé květy)
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve připravte malinovou omáčku. Maliny nasypte do rendlíku a nechte provařit. Přidejte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí. Přes husté sítko omáčku propasírujte do mísy a nechte vychladit. Pokud chcete omáčku hustší, vařte ji delší dobu, aby se tekutina odpařila. Nebo můžete přimíchat k cukru krupici trochu pektinu.

2. Mascarpone vyšlehejte se 120g malinové omáčky, podle chuti případně doslaďte. Do připravených skleniček rozdělte rovnoměrně krém, vršek přelijte zbylou omáčkou a ozdobte pusinkami, malinami či jedlými květy.

Poznámka k receptu

Díky skleničkovým dezertům se ctí obstojíte před nečekanou návštěvou (nebo když v létě nechcete stát u horké trouby). Pokud máte pár rozbitých pusinek, klidně je přihoďte, v poháru se ztratí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...