Malinové skleničky
Seznam surovin
- sýr Mascarpone 300 gramů
- cukr moučkový (podle chuti)
- omáčka 300 gramů (malinová)
Malinová omáčka:
- maliny 500 gramů
- cukr krupice 50 gramů
Na dokončení:
- maliny (čerstvé, pusinky, jedlé květy)
Postup přípravy
1. Nejprve připravte malinovou omáčku. Maliny nasypte do rendlíku a nechte provařit. Přidejte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí. Přes husté sítko omáčku propasírujte do mísy a nechte vychladit. Pokud chcete omáčku hustší, vařte ji delší dobu, aby se tekutina odpařila. Nebo můžete přimíchat k cukru krupici trochu pektinu.
2. Mascarpone vyšlehejte se 120g malinové omáčky, podle chuti případně doslaďte. Do připravených skleniček rozdělte rovnoměrně krém, vršek přelijte zbylou omáčkou a ozdobte pusinkami, malinami či jedlými květy.
Poznámka k receptu
Díky skleničkovým dezertům se ctí obstojíte před nečekanou návštěvou (nebo když v létě nechcete stát u horké trouby). Pokud máte pár rozbitých pusinek, klidně je přihoďte, v poháru se ztratí.
Načítám komentáře...