Medový koláč s višňovým džemem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Med odvažte do rendlíku, přidejte máslo a cukr a při mírné teplotě míchejte, dokud se vše nespojí a cukr nerozpustí. Potom směs odstavte.

Mouku prosejte a promíchejte s kakaem, kořením a sodou. Mandle a třešně pokrájejte na malé kousky a přimíchejte je do sypké směsi. Do vychladlé medové hmoty vmíchejte vejce, sypkou směs a griotku a vypracujte hladké těsto. Rozetřete ho do koláčové formy vyložené pečicím papírem (vrstva těsta by měla být vysoká asi 3 cm).

Formu s těstem vložte do chladu odpočinout (nejlépe přes noc). Potom ho vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 40 minut.

Čokoládu nahrubo nastrouhejte nebo z ní vytvořte hoblinky. Koláč nechte trochu vychladnout, vyjměte z formy, potřete ještě teplý rozmíchaným višňovým džemem a ozdobte čokoládou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...