Malinový koláč

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme mleté mandle, máslo, cukr, mouku, prášek do pečiva, vejce a vanilkový extrakt, až vznikne hladké těsto.

Polovinu těsta nalijeme do vymazané dortové formy o průměru 20 cm a povrch uhladíme. Na těsto nasypeme maliny, přelijeme je zbylou polovinou těsta a posypeme ho mandlovými plátky.

Naplněnou formu vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 50 minut dozlatova. Upečený koláč necháme vychladnout, pak ho opatrně vyjmeme z formy a před podáváním ho pocukrujeme.

Poznámka k receptu

Ozdobte každou porci koláče kopečkem husté zakysané smetany nebo dotuha ušlehané neslazené šlehačky.

Hodnocení: 4,5/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...