JAHODOVÝ KOLÁČ S KOKOSOVÝM KRÉMEM A MÁTOU

Seznam surovin

Těsto:

Krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte těsto. V míse smíchejte mouku s cukrem a se solí. Máslo nakrájejte na kostičky, přidejte k mouce a prsty prohněťte, abyste získali těsto konzistence drobenky. Pomalu přilévejte vodu a míchejte, dokud nezískáte pevné, tvárné, nelepivé těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 1 hodinu odležet.

2. Formu vymažte máslem, těsto vyválejte na tenkou placku a opatrně jím formu vyložte, přebytečné kousky odřízněte a 20 minut chlaďte v lednici. Do formy vložte pečicí papír, nasypte fazole a pečte tzv. naslepo v troubě předehřáté na 190 °C asi 10 minut. Pak zátěž odstraňte a pečte ještě 20 minut, dokud korpus nebude hotový a zlatavý. Nechte zchladnout.

3. Zatímco korpus chladne, otevřete plechovku s kokosovým mlékem – na povrchu by měla být pevná masa kokosové hmoty. Vyndejte ji a odvažte 100 g. Vyšlehejte ji jako smetanu, bude se chovat velmi podobně. Podle chuti oslaďte a promíchejte s mascarpone a nasekanou mátou. Krém naneste na korpus a navrch naskládejte nakrájené jahody. Ozdobte nasekanými pistáciemi a ihned podávejte

Poznámka k receptu

I vegani mají svou šlehačku – dělají ji z kokosového mléka. Tenhle postup nás zaujal, její chuť je ale velmi výrazná. Smíchali jsme ji tedy s mascarpone a vytvořili jemný kokosový sen, který dokonale pasuje k jahodám i dalšímu sezonnímu ovoci.

FORMA O PRŮMĚRU 30 MINUT

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...