Citronové tartaletky

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na vál prosejte mouku, moučkový cukr a špetku soli. Přidejte citronovou kůru a máslo a vytvořte těsto připomínající drobenku. Zapracujte žloutek a vodu a rychle vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte odpočinout v chladničce.

Těstem naplňte vymazané a vysypané formičky na tartaletky, pokryjte je kouskem alobalu nebo pečicího papíru a posypte suchými fazolemi. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte dozlatova asi 15 minut. Pak fazole vysypte a podle potřeby tartaletky ještě dopečte nebo vyklopte.

Nechte zchladnout a mezitím vymačkejte šťávu z citronů. Šťávu dolijte vodou do objemu 300 ml a přelijte do kastrolu. Přidejte žloutky (2 bílky si nechte stranou), maizenu, cukr a za občasného míchání vařte do zhoustnutí. Ze dvou bílků a lžíce citronové šťávy vyšlehejte pevný sníh. Každou tartaletku naplňte krémem a ozdobte sněhovou čepičkou. Krátce zapečte v troubě, dokud sníh nezezlátne.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...