Bramborový koláč s třešněmi

Seznam surovin

Na drobenku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V misce smícháme mouku s cukrem na drobenku, přidáme tuk a dobře vše promneme prsty.

Třešně propláchneme vodou a necháme odkapat, případně je i vypeckujeme.

V míse utřeme změklý tuk se žloutkem a dvěma třetinami cukru do pěny. Přidáme jemně nastrouhané brambory a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílku a špetky soli ušleháme pevný sníh, zašleháme do něj zbylý cukr a sníh zlehka vmícháme do bramborového těsta.

Připravené těsto rozetřeme na vymazaný plech, povrch rovnoměrně poklademe třešněmi a posypeme drobenkou. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 35 - 40 minut, dokud okraje těsta nezezlátnou. Před podáváním koláč nakrájíme na čtverečky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...