Germknödel

Seznam surovin

Na posypání:

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Připravíme si vanilkový krém zpoloviny pudingového prášku.Vaříme podle návodu, ale přidáme navíc smetanu, abychom získali jemný vláčný krém, nikoli tuhý puding.

Zčásti vlažného mléka, cukru a droždí uděláme kvásek a necháme vyběhnout.Přidáme ostatní přísady a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě hodinu vykynout.

Rozválíme na vále, rozkrájíme na čtyři stejné díly, naplníme povidly a pevně uzavřeme. Položíme švem dolů a necháme ještě chvilku vykynout.Klademe do vařící vody a vaříme cca 10 minut. Po vyjmutí propíchneme vidličkou, aby se nesrazily.

Naaranžujeme na talíř, přelijeme vanilkovým krémem, posypeme mákem smíchaným spráškovým cukrem a případně přelijeme rozpuštěným máslem.

Některé recepty dávají do těsta máslo. Knedlíky jsou jemnější, ale snáze se srazí.Plnit se mohou i jinými povidly.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...