Vánoční dort s tvarohovým krémem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Předehřejte troubu na 180 °C a formu o průměru asi 18 - 20 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Dno formy vyložte pečicím papírem.

2. Připravte těsto na korpus tak, že v jedné nádobě smícháte suché ingredience a ve druhé vyšleháte ty mokré. Smíchejte obě části v hladké těsto a to vlijte do formy. Pečte asi 30 - 40 minut, nebo dokud korpus není hotový. To můžete ověřit pomocí špejle. Hotový korpus nechte úplně vychladnout a poté ho vyjměte z formy. Dvakrát korpus prokrojte.

3. Připravte si krém tak, že vyšleháte tvaroh s cukrem a obsahem vanilkového lusku. Za mírného šlehání přilijte smetanu a poté vyšlehejte krém dotuha.

4. Sestavte dort. Každý díl korpusu hojně pokapejte rumem, aby byl šťavnatý a potřete marmeládou. Pomocí velké vrstvy krému všechny díly korpusu spojte. Celý dort potřete krémem a pomocí stěrky ho ze všech stran uhlaďte. Spodní hranu dortu i vršek můžete dozdobit pomocí zdobícího sáčku. Na závěr dort ozdobte sušenkami a rozmarýnem a poté jej nechte vychladit v lednici.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...